woensdag 22 januari 2014

Lezing 17/04/2014 - Mobiele aardingsverificatie voor tankwagens

Details en inschrijvingen
De verlading van vrachtwagens met ontvlambare producten doorheen flexibels kan enorm hoge statische ladingen opbouwen, indien de statische aarding niet goed functioneert. Dit veroorzaakt een enorm risico op brand en explosies.

HazardEx Product Innovation Award 2012
 
Vast gemonteerde aardingscontrolesystemen bieden een oplossing voor het controleren van de statische aarding, voor een veilige afvoer van deze statische elektriciteit.
Echter moeten vrachtwagens in vele gevallen een verlading uitvoeren, zonder de aanwezigheid van vast opgestelde systemen. In dit geval vertrouwen de operatoren op eigen materiaal op de vrachtwagen, dat aangesloten wordt op een aarde. Hier is er uiterst veel onduidelijkheid over de actuele staat van het materiaal, alsook over het aardingspunt waarmee een verbinding wordt gemaakt. 

De Earth-Rite MGV verifieert de integriteit van de statische aarde, en controleert of de vrachtwagen conform de richtlijnen verbonden is met de échte aarde.
  Met de OhmGuard kunnen flexibels worden doorgemeten op hun goede verbinding met de aarde. Dit kan gebeuren bij aanvang van de elke verlading.

Deze lezing geeft u een duidelijk beeld van de noodzaak van deze nieuwe technologiën, en geeft u de kans om rechtstreeks met de productontwikkelaars in contact te komen.

Details en inschrijvingen