woensdag 19 september 2012

Statische Lading tijdens Pneumatisch Transport

Pneumatische transportsystemen worden gebruikt voor het verplaatsen van kunststof flessen, korrels, gerecycleerd plastics, en andere materialen in de industrie. De interactie tussen het product, de lucht, en de buitenkant van de leidingen veroorzaakt ernstige problemen op vlak van statische elektriciteit.
 
 
De statische elektriciteit kan vuur veroorzaken, alsook verstopping van de leidingen, slechte separatie, en vulproblemen in containers aan het einde van de leidingen. De 6000 Iontube werd ontworpen om deze problemen op te lossen. Als deze 6000 Iontube vlak voor het probleem in de leiding geplaatst wordt, zal deze de statische elektriciteit op het product neutraliseren. De diameter van deze 6000 Iontube kan variëren tussen 50mm en 450mm.
 
 
Onderstaande fotos tonen een typische applicatie voor de 6000 Iontube. Statische elektriciteit veroorzaakte verstoppingen in de separator en containers. De 6000 Iontube werd vlak voor de seperator geplaatst, waardoor de statische elektriciteit wordt geneutraliseerd en het afvalmateriaal gemakkelijker in de container valt.
 
 
Bezoek onze website voor meer info.