donderdag 2 juni 2016

ATEX Connectoren - Marechal Electric

https://www.athex.eu/
 
 
Bewezen veiligheid in zware omstandigheden
Een snel ontkoppelbare stekker en contactdoos in een compacte behuizing, en de automatische isolatie van vermogen om het ontstaan van vlambogen te voorkomen, garanderen ten allen tijde de persoonlijke veiligheid.
 
Kwaliteit en betrouwbaarheid
Drukvlakcontacten onder veerdruk verzekeren een betrouwbare elektrische verbinding. De contactpunten zijn voorzien van zilver-nikkel om te beschermen tegen corrosie. Dit resulteert in een lange levensduur, ook bij hoge aansluit-verbreek-frequenties.
 
Water- en stofdichte afsluiting met IP66/67 als standaard
Automatisch waterdicht als de stekker in contactdoos zit, dus geen extra handelingen ten behoeve van de IP-waarde nodig. De afdichting is bestand tegen stoomreiniging, hogedrukspuit en chemicaliën.
 
Betere controle over de uitrusting
De meeste Marechal stekkers en contactdozen kunnen optioneel van hulpcontacten worden voorzien. Hierdoor kunnen onder andere thermistors en controle- of signaalcontacten in één connector worden aangesloten.
 
Gebruiksveiligheid: hangslotvergrendeling
De optionele hangslotvergrendeling kan voorkomen dat een machine per ongeluk wordt aangesloten en opgestart tijdens onderhoud. Dit sluit naadloos aan bij de huidige veiligheidsprocedures. Wanneer de decontactor fysiek ontkoppeld is, kunt u de contactdoos d.m.v. een hangslot vergrendelen.