vrijdag 17 mei 2013

OhmGuard® - Hose Continuity Tester

Wij zijn verheugd u de lancering van de nieuwe OhmGuard® Hose Continuity Tester aan te kondigen, een product van Newson Gale, officieel verdeeld door ATHEX Industrial Suppliers in de Benelux.

De OhmGuard® Hose Continuity Tester werd ontworpen in samenwerking met bedrijven in de afval- en petrochemische industrie, waar vrachtwagens opereren . De OhmGuard® biedt chauffeurs de zekerheid dat flexibels een goede elektrische continuïteit hebben met een geaarde tankwagen.

Slangen die gebruikt worden op zuigwagens en bij chemische distributie in bulk, worden dagelijks gebruikt in uiterst ruwe omstandigheden, en ondergaan hierdoor veel mechanische slijtage. Dit kan resulteren in een isolatie van metalen onderdelen, wat niet altijd opgemerkt kan worden door chauffeurs of onderhoudspersoneel.

De OhmGuard® werd ontworpen om fouten te ontdekken in
elektrische verbindingen tussen ingevlochten metaaldraad en koppelingen

De OhmGuard® bewijst dat metalen onderdelen van slangen zoals koppelingen, of geweven metaaldraad niet geïsoleerd zijn van de geaarde vrachtwagen, terwijl de slang in gebruik is.

De OhmGuard® maakt het mogelijk om een enorme stap voorwaarts te maken op vlak van veiligheid, en de lat aanzienlijk hoger te leggen op vlak van preventie tegen statische elektriciteit dat aanwezig is bij dagelijkse activiteiten.
Belangrijke eigenschappen OhmGuard®:
  • Bewijst dat de slangen een goede elektrische continuïteit hebben met de geaarde tankwagen
  • Enkelvoudige test met visuele GO / NO GO indicatie
  • Eenvoudig te bedienen
  • Intrinsiek veilige certificering voor gebruik in gevaarlijke omgevingen
  • Lagere kosten dan vergelijkbare HAZLOC / ATEX goedgekeurd multimeters
  • Robuuste RVS constructie, robuuster dan multimeters in het veld
  • Hardmetalen tanden penetreren doorheen roest en vervuiling tot in het metaal van de koppelingen aan het uiteinde van de slang
  • Maakt het vroegtijdig opsporen van storingen mogelijk, zonder wachtperiodes voor geplande periodieke testen

Meer informatie binnenkort beschikbaar op dit blog of via www.athex.eu/newson-gale/nl

Bezoek ook volgende productpagina's: