donderdag 27 september 2012

Statische Lading tijdens Thermo- en Vacuumvormen

Thermo- en vacuumvorming wekt statische ladingen op, met als resultaat dat de vormkop en machine zeer sterk statisch opgeladen kunnen worden. Soms ontstaan hierdoor grote problemen bij het ledigen van de kop. Dit kan opgelost worden met behulp van een geïoniseerde luchtnozzel, maar ook andere oplossingen kunnen hier aangereikt worden.

Typische elektrostatische problemen:


   


Product springt weg
Als de kop sterk statisch geladen is kan deze het product, of de poedercoating errond, afstoten. De kop kan geneutraliseerd worden met behulp van een 1250 Ionisatiestaaf, welke net voor het vulstation geplaatst wordt.

Stofvervuiling
Een typisch probleem is stof dat blijft kleven door statische lading. Bij het sealen van verpakkingen bijvoorbeeld, kan dit een groot probleem vormen. Dit stof kan verwijderd worden door geïoniseerde lucht, die gecontroleerd over het object stroomt met behulp van een 1250 Air bar. De vervuilde lucht wordt eveneens gecontroleerd afgevoerd om het proces niet te storen.

Elektrostatische schokken
De metalen folie van blisterverpakking is een zwevende geleider. Hierdoor kan via inductie het plastic deel van de verpakking opgeladen worden. De relatief kleine lading per verpakking wordt geaccumuleerd wanneer deze samenkomen in een grote container.

RVS filamenten die de verpakking aanraken wanneer deze uit de machine komen, kan enige oplading beperken. Ook kan een 3850 Ionstorm gebruikt worden, om de hele container te neutraliseren.

Contacteer ons voor meer info